Followers

Thursday, March 24, 2011

kenangan manis bulan mac

Assalamualaikum & salam hormat menghormati antara satu sama lain...:)

kali ni nak kongsi cerita yg terjadi bulan ni...
sila la layan..jgn boring ok..hehehe...

12 Mac- join rombongan meminang keluarga angkat...keluarga angkat aku ni dari Perak, nk minang anak dara di Jawi,P.Pinang...so dah dekat dgn kami kat penang ni kan,leh la aku,suami&anak2 join sekaki... mcmana aku boleh jd anak angkat keluarga tu nnt aku cita kat entri akan dtg ok...

masa p ikut rombongan meminang tu,cuaca panas terik...alhamdulillah majlis sgt meriah&berlangsung dgn lancar...bes dpt mkn mcm2 kat sana hehehe...dah nak balik tu ujan lebat tau...
Anyway, Selamat Bertunang buat adik Kamarul (baju kemeja putih) &Zita (baju kurung pink)...bukan baju ijau tu ye,yg tu dah selamat jd bini org..wakaka...moga cepat2 naik pelamin ye marul&zita...zita,u look so chantek la...marul,jaga zita baik2 ok...kak pejah doa korang bahagia selamanya...amin... :)


keluarga angkat- abah razak(baju kemeja kotak2), mama rohilah(baju purple,pakai spek,duduk kt depan tu),anak2 keluarga angkat iaitu yana(tudung biru)&suaminya apiz (kemeja itam),kamarul (yg bertunang pd hari tu-kemeja putih),nadia(tiada dlm gambar sbb tgh stadi kat indon)&yg bongsu suriati (baju pink pekat berdiri kat blakang)

memula ingat famili angkat nk tdoq umah kami,rupanya tak...depa kena balik sbb ada urusan yg kena wat.takpa2x,nnt kita jumpa lg...

oh cita pasal balik tu,ujan lebat...kena bergegas balik umah sbb adik ipar (que) dtg,ksian dia lama tggu kami..nk wat mcamana kan,kitaorg bajet sampai umah awal,tp adek que lak yg sampai dulu...ujan lebat so cik abg takleh drive nk laju2...


adek que...sowi baru2 ni tak snap gmbaq..tp kak pejah tempek gak gambaq lama ni...dgn syifa ni masa kecik dulu...peace...hehe


Hari yg sama juga mak mertua &adik ipar(adam) mai dari langkawi...wah wah meriah rumahku...:)



mak mertua, dek adam & darwisya
...owh owh,maktok&wisya pinky pinko gitu...

tak lama pastu adik2 ipaq...wildan &ct pun sampai...dari shah alam...makin meriah nampaknya.. :)

Ha gambaq di bawah ni keluaq mkn pizza mlm esok tu...ada org ngidam.siapakah itewww?bukan aku yg ngidam okay,nnt terkejut satu Penang kalau aku ngidam lg...muahaha...org yg request pizza ialah dek adam kita yg ensem tu...hehehe


wildan(baju coklat),mak mertua(sudah tentu baju ijau), adam(baju itam) &ct(tukang ambik pic ni)


ha tu dia ct...tudung purple..



gambar di bawah ni...haa..kami dpt tetamu jauh...dari n9 yuuuu....my exhousemate yg bernama ekin.kami satu umah dulu masa sama2 ngajar kat johor..then pas kawen aku transfer ikut lakiku ke penang...and ekin lak pas kawen mintak tukaq ke n9 ikut suaminya...ekin ni kebetulan cuti sekolah dia dtg umah abg dia kat kulim...then depa mai umah kami.tp depa tak tdoq penang...lama betul tak jumpa ekin.skrang ni ekin tgh pegnen anak ptama....

thanks ye ekin&suami sbb sudi mai umah pejah...bila agaknya kami nk wat kunjungan balas ke umah ekin pulak ye...harap2 jumpa lg,insyaallah... :)

15 Mac-nak ucap terima kasih byk2 pd kawan2 sekerja yg share duit beli adiah utk baby darwisya...tq so much kpd kak nor bakyah, kak yan, kak rozi&anak2 sbb dtg lawat fae*...sekolah tngah bz skrang ni jd kpd sesiapa yg tak dpt dtg tu fae paham ok....naik sekolah ni fae jumpa u all...

thanks utk hamper yg besaq ni
*fae tu nama panggilan pejah kat sekolah.hehehe


17 Mac-pergi kenduri kahwin sepupu suami (cik la&firdaus)kat pokok sena, kedah...tak snap pun gambaq pengantin sbb enpon wat hal.ghalit bersembang dgn kakak pengantin sampai lupa lak nk pinjam enpon suami nak snap gmbaq...kami takdak kamera digital,apatah lg dslr...(itu pun nk ckp ka) hehehe...btw,pengantin pakai warna gold aritu...cantik cantik..:)

gambar bwh, adik ipaq no 2 mai dari tganu(beliau stadi di sana)hehe...kebetulan beliau ada urusan kat usm penang.

pakngah syifa&darwisya....syukran...


20 mac- kenduri umah pengantin lelaki kat nibong tebal...pon kami join gak....pengantin pakai warna silver..owh owh owh...my peberet kaler tuh...tp awat aku kawen dulu pakai kaler pink?huuu....




selamat penganti baru to cik la &firdaus
moga bahagia ke akhir hayat



Gambaq last...tak terlibat dlm entri kejadian bulan mac ni,hehe...saja nk tempek gak.satu2nya adik ipaq yg tak dpt join masa semua adik beradik suami berkumpul kt umah kami baru ni...dok bz stadi kat perak...

fahmi
...upppss...si wildan terselit di situ...
dengan itu,
tenkiu n babai
:)











3 comments:

  1. hampir2 tersalah baca tajuk entry "kencing manis bulan mac" opss hehe..
    ler nak tengok gamar kaween cik ala..p cari lekaih n tempek kat cni byk2=P

    ReplyDelete
  2. nasuha:hakhak..apa kencing manis pulak cik kak ni...photographer cik ala tak siap edit lg kot..nnt kak pejah mintak kbnaran tempek lg kalau org tu bg izin ye...

    ReplyDelete
  3. salam
    tahniah...cumeli sunggu bayi itu

    ReplyDelete

:) :D ;) B-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...