Followers

Sunday, August 2, 2015

hobi



Assalamualaikum
salam kasih sayang


Antara hobi kita ialah beli&baca majalah....rasanya dalam 4 tahun kebelakangan ni kita dah perlahan sangat beli majalah...kalau tak dulu setiap bulanlah mesti beli walaupun sebuah...eh macam nak salahkan belajar pulak hehehe...tapi mmg sibuk pun sampai terlupa pasal majalah...jarang2 dah beli

bulan ni dah mula beli balik...cukuplah 4 tahun bergelumang dengan tugasan belajar...haha tak sangka boleh merasa belajar sambil kerja, ada suami ada anak2...susah noh...tapi kuharungi jua walaupun......eh malas nak teruskan...sakitnya tuh di sini...huahuahua

sekarang ni suka pulak beli majalah hiasan dalaman, dekorasi....saja jamu mata tengok hiasan dalaman rumah orang.  mula2 tu rasa macam eh sesuai ka beli majalah macam ni, rumah depa tu besaq, hebat berbanding rumah kami ni...tapi fikir balik, kita baca & tengok cara mereka...kita olah la ikut kesesuaian rumah kita...yang mana tak mampu tu manalah tahu suatu hari nanti ada rezeki lebih, rezeki terpijak ka dapat rumah idaman rumah besaq, boleh la dapat ilham dekorasi masa tu....mungkin kita rasa idea tu tak boleh guna masa sekarang tapi boleh guna masa depan atau pun kita kongsi idea masa sembang2 dengan kawan yang tengah cari idea dekorasi rumah tu...

sepanjang tak beli majalah tu dok asyikla buka internet tengok blog susun atur dalam & luar negara...yang tu banyak boleh aplikasi sebab melibatkan susun atur & macamana kita nak kelaskan sesuatu barang supaya dapat jimatkan masa&mudah dicari...macam2 teknik la kan, label bekas, reka bekas, susun ikut jenis dan sebagainya...seronok baca sebab kita minat....rasanya tak susah nak susun atur ni, yang mencabarnya mcmana nak kekalkan cara kita susun tu....

ok kita kongsi sikit belog susun atur yang kita dok tengok selalu tu

 iheartorganizing.blogspot.com

yang malaysia punya banyak, kita main google ja...semua layan



baiklah...tu saja kali ni...
sekian...

1 comment:

:) :D ;) B-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...