Followers

Wednesday, March 16, 2011

Imunisasi 2 bulan sudaaa

Assalamualaikum...
Harini Fatini Darwisya kena p klinik utk imunisasi 2bulan
patutnya 9.3 (mggu lepas) dh kena p tp atas sbb yg tak dpt dielakkan....jd p arini.arini baby dah 67 hari...
tak dpt nk snap gambaq kt klinik td sbb terlalu ramai org
dengan nk dukung si wisya lg,dgn nk kawal si kakak lg...

cita kt klinik td,mula2 sampai..si kakak baik lg duduk sebelah aku..tgk tv...pastu dah lebih 15minit mula la dia boring...aku pun boring sebenarnya...3,4 kali aku bangun duduk...si wisya lak tidoq baek punya dari td...
pastu pulak selang 3 kerusi dari tmpt duduk aku,ada mommy n anak dia tengah tggu turn mcm aku gak la.pastu anak dia kuarkan 1 bekas tapawey makanan apa ntah...si kakak dgn tak malunya p ambik bekas tu...hadoi...selamba ja...pastu aku capai tapawey dari anak aku n bg balik pd tuan dia n say sorry....malu aku...tp tetap menten cun..kekeke

aku pon pastu bangun pulak ajak si kakak pegi tempat lain....tiba2 dia nampak ada budak minum vitagen pulak dah...mula la si kakak tadah tangan nak mintak...huhuhuu...sekali lagi aku termalu...

skali aku dh letih + segan dah si kakak nak itu ini... aku pon baringkan baby wisya kat tmpat ukur baby n bgtau misi mintak dia jeling2 sat kat wisya sbb aku nak g kt keta jap ambik barang...aku pun usung si kakak ke keta pastu ambik kismis dlm keta....

dah dpt kismis,dia pun ok la sikit...siap pelawa budak2 kat klinik tu mkn skali..bagus anak ibu tak kedekut..muehehehe...masa ni dia merayap buat lawatan dlm klinik tu sambil aku perhati dr jauh..tak kuasa aku nk mengekor dia setiap masa dgn nk dukung si wisya lg...

tak lama pastu aku didatangi lak akak dari mana ntah nak ambik maklumat utk buat survey...aku layankan je la...aku kan seorang rakyat Malaysia yg sentiasa memberi kerjasama..hakhak...tp aku risau gak takut sibuk2 lyn org tu si kakak ntah ke mana,ntah p kacau org ka,manjat ka...mujur dia ok main dgn budak2 kat situ n mujur jugak klinik tu kecik molek ja...

dh nk sampai turn wisya kena cucuk..si kakak pulak dok main2 depan cermin kt klinik tu,kjap2 main sembunyi2 blakang tirai...sambil nyanyi lagu "adik...adik ..nak olehhh" lirik sebenar ialah (adik-adik anak soleh...)..hihi..ala lagu tema program realiti adik-adikku tv1 tu...siap buat konsert amal anak aku ni...hehe

dh setel suma kami pun balik dgn cepat2 sbb dh letih..(aku yg letih sbnarnya)..lg lama kt situ,lg mcm2la karenah anak2 nnt...huuu...ok jom lyn gambar2 ni...



muka budak keletihan






dibedung & diapit oleh bodigad2 yg setia







berkain batik gitu...agar kelihatan ayu semasa tidoq...kuikuikui







tidak lupa juga foto si kakak selepas penat buat konsert kat klinik td....






kismis n biskut yg wajib dibwk ke mana saja...
(tp td tak bg mkn biskut tu sbb nnt si kakak mkn mesti berterabuq atas lantai...
tak pasai2 ibu dia kena jd makcik cleaner kt klinik tu nnt....huhuhu

oh lupa nk bgtau...berat wisya skrang 4.85kg...

ok...cau cin cau :)

2 comments:

  1. salam singgah..thanks singgah blog akak ye dik..dah follow adik...

    ReplyDelete

:) :D ;) B-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...