Followers

Saturday, December 19, 2015

kesihatan

Assalamualaikum....


semua orang dah berdengkur...kita sorang ja terkebil-kebil lagi...tv tayang cerita tak berapa nak syok, nak tengok wayang kat tv pun malas...ni la akibat banyak minum teh tarik siang tadi...malam pulak tumpang minum kopi hazelnut cik abang....sekarang terjegey mata la noh....

sebenarnya nak kawal diri dari minum kafein...belum berjaya...sebab badan banyak angin...baru je lepas berurut bagi sedap badan&betulkan urat...saja ja sebab baru ni kan berjalan jauh naik kereta, lenguh....kita panggil bidan urut mai rumah....sebab dah biasa kena urut dengan dia masa pantang anak ke3 dulu....

masa berurut tu sambil menyembang tanya itu ini...katanya kalau nak badan sihat kena minum air rebusan tumbuhan....sukatan lupa pulak tanya...antara bahan yang bidan tu sebut ialah:-

halia, serai, daun pandan, gula merah
rebus, tapis dan minum....

dari segi bahan tu pun kita tahu halia boleh hilangkan angin....daun pandan dan gula merah tu pula melembutkan urat...maaf kalau tersilap maklumat huhu...

oh lupa...baru ja tengah nak istiqomah amalkan habbatussauda...pernah makan dulu tapi entah macamana berhenti pulak...ni makan balik...tu pun kawan bagi...semoga murah rezeki dia sekeluarga...kita amalkan makan habbatusauda tu pagi dan petang dalam dos kiraan ganjil...juga selawat...banyak khasiatnya, boleh google....harapnya diri ini istiqomahla hahaha...gerun betul dengan sikap pelupa dan tak disiplin ni hihihi.....

ok...ada hikmah juga mata terjegey ni...boleh tulis blog bagi info kat sini untuk manfaat yang membacanya....perkara yang baik kita amal, yang tak baik kita tinggalkan...


wassalam....



3 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. Секс- зрелые проститутки Киева

    Опытная, красивая, опрятная, чистоплотная, сексуальная леди доставит массу приятных эмоций. Приезжай в гости! Уча других, также учишься.

    ReplyDelete

:) :D ;) B-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...