Followers

Sunday, April 29, 2012

Kakak Syifa' tiga tahun




Bismillahirrahmanirrahim....
Assalamualaikum...
salam bertemu lagi...
baru berapa hari tak jenguk belog...rindu bertandang gitu...kehkeh...

tanpa membuang masa...sbb dah terlewat beberapa hari nak tulis ucapan ni kat belog....sibuk bebenor ye...hehe...
nak ucap....

SELAMAT HARI LAHIR BUAT PUTERI SULUNG....SYIFA' BATRISYA yang ke 3 tahun pada 26 April 

baru2 ini....semoga menjadi hamba Allah yang baik dan menjadi insan yang berbakti kepada semua orang...insyaallah...

si kakak syifa' dah 3 tahun....

hari Khamis, malam 26 tu cik abg gigih mengajak kitaorang makan kat Pizza Hut Giant Byn Baru..kengkonon nak rai anak mlm tu....tak nyempat2 nak nunggu ujung minggu nampaknya si bapak tu...huhu...takpa...usaha babah budak2 ni amatlah dihargai..terima kasih cik abgku...hehehe...
oh ya, kali ni tak ada acara potong kek...


beberapa bulan sebelum hari lahir syifa mak dia ni dah niat nak belikan buku2 sbg hadiah harijadi syifa'....walaupun setiap bulan mmg beli buku kat dia...takpalah kot noh...hehe...

antara hadiah utk syifa'....
set buku read easy dan cd, set buku bacaan Al-Furqan dan cd, set kad imbas Al-Furqan, papan rehal dan carta nombor bahasa arab




semua tu tuan belog beli di Kedai Buku Hasani, Sungai Petani masa balik kampung haritu.....walaupun beli semua tu utk syifa' tapi kira kongsi je dengan si adik hehe....belajar kongsi barang...takmo lokek2 ye budak2....



buku dah melambak2 kat rumah...cumanya masa untuk mengajar anak sendiri tu masih terhad...apapun kami berazam akan berusaha mencuri masa untuk mengajar walaupun sekejap, insyaallah....





ok...
wassalam....


8 comments:

  1. Syifa' Batrisya - hepy besday dri auntie....semoga mmbesar jadi anak yg solehah.....:) nama gegirl...nama kita sama la....hehe....

    ReplyDelete
  2. hepy besday syifa...bagus ibunya hadiahkan buku. semoga jadi anak yang berjaya di kemudian hari.

    ReplyDelete
  3. epi besday..firas pun ada buku alfurqan tu:)

    ReplyDelete
  4. hepi besday kak syifa.. tahniah!

    ReplyDelete
  5. ASYIFA:terima kasih aunti asyifa...besnye nama sama mcm auntie...hehe

    ReplyDelete
  6. NANI: terima kasih acik nani...ummmuah hehe

    ReplyDelete
  7. KAKLONG:terima kasih maklong anis...hehe wa firas pun ada tuuu hehe

    ReplyDelete
  8. EKIN:terima kasih acik ekin ye

    ReplyDelete

:) :D ;) B-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...